Svestranom pokrenutom inicijativom radio amatera radio kluba "Una" E71ASM uz nesebično zalaganje većeg broja članova kluba, uz animiranje i pomoć izvršne i političke vlasti i privrednika Općine Cazin napokon je riješen problem prostorija radio kluba.
Zbog nemogućnosti da se problem prostorija riješi u Bihaću gdje je i sjedište kluba Upravni odbor kluba je u junu 2008.godine pokrenuo inicijativu da se na području Općine Cazin pokuša iznaći adekvatan prostor u čemu se i uspjelo na zadovoljstvo svih.
Klub je sada smješten u prostorima zgrade TKA Cazin. Na raspolaganju ima dvije prostorije medusobno povezane tako da je u jednu smješten PPS a druga je namijenjena za slobodne aktivnosti, druženja, sastanke i slično.

 

S obzirom da je u klubu trenutno licencirano 112 članova a u toku je licenciranje još oko 20 članova kluba od kojih je većina sa područja Cazina na osnovu Statuta kluba Upravni odbor je donio odluku da sjedište kluba bude u Cazinu do Skupštine koja treba da donese konačnu odluku jer je i mjerodavna za donošenje takve odluke.
U toku je priprema Skupštine kluba koja treba da se održi u prvoj polovini novembra mjeseca.
Skupština treba da usvoji već pripremljeni prijedlog izmjena i dopuna Statuta, da izvrši redovan izbor novih organa i tijela kluba jer se klub nalazi u izbornoj godini i sve se istovremeno uklopilo, da donese odgovarajuće odluke na osnovu kojih bi se izvršila preregistracija kluba sa izmjenjenim sjedištem kluba u Cazinu.

 

Klub trenutno raspolaže skromnom radio amatereskom opremom vlasništvo kluba i doniranom opremom, od 25.10.2008.godine eksperimentalno je pušten i Echolink - Motorola Spectra, Interface home made rad i djelo mladog i perspektivnog momka, člana ovog kluba E70DX Kikija a odnedavno klub je korisnik i internet usluga.
 

 

Zasluge za sve navedene aktivnosti kao i lične donacije pripadaju slijedećim radio amaterima, članovima ovog kluba i to:
E71ONN, E74LH, E74ME, E70DX, E70XK, E73DHE, E74HD, E73RE, E75RH, E72HR, E75RP, E72RES, E75MMW, E72OWW, E72ODW, E72PPE, E72PAV, E72PLZ, E72PSN, E72HHC, E72SYD, E75DOL, E71BMA, E72PAU, E72OJF, E77NRD, E72SRQ, E73OLR, E76LK, E74NI

Donatori, radio amateri izvan kluba su do sada bili:
S51H, S57HH, E72OAL, E74QA, E75MAX, E75DHS, E74RO, "BEHAR" Švicarska

Svi koji imaju mogućnost, višak opreme ili jednostavno žele da budu donator radio kluba dobro su došli i neka se jave u radio klub ili na email adresu e71asm@bih.net.ba