26.12.2012.god.

Dana 26.12.2012.godine upriličen je prijem delegacije, odnosno Upravnog odbora radio kluba "Una" E71ASM Cazin kod načelnika Općine Cazin Nermina
Ogreševića. Prijemu su prisustvovali Kličić Meho, E74NI - predsjednik radio kluba, Sedić Muho, E76SEM - sekretar, Puškar Jusuf-E75RP, Hozdić Nermin-E71HN, Đuzelić Hasan-E74HD, Kličić Mehmed-E72KM, Muratović Hakija-E71MH i Kličić Admir-E76WW.

U ugodnoj atmosferi, gdje je načelnik Općine uz puno razumijevanja prihvatio našu delegaciju, prezentiran je naš radio klub, te plan aktivnosti u narednoj
godini uz poteškoće sa kojima se suočava radio klub i radio amaterstvo uopšte.
Razgovarano je i o urađenom i blagovremeno predatom Projektu kojim je radio klub aplicirao za dodjelu budžetskih sredstava iz jednog od grantova za 2013.
godinu kao i o ponuđenim aktima koji su sastavni dio Projekta a kojima se radio klub, u slučaju da budu prihvaćena, obavezuje za preuzimanje određenih
obaveza u saradnji sa općinskom izvršnom vlašću i Civilnom zaštitom, na zaštiti i spašavanju ljudi i materijalnih dobara od prirodnih i drugih nesreća.

Razgovano je i o priznanjima koja su dodjeljena radio klubu "Una" E71ASM Cazin za postignute rezultate i priznanju načelniku Općine Ogrešević Nerminu
za podršku radio amaterima. Priznanja je dodjelila Asocijacija radio amatera BiH povodom 20.godina učešća Bosne i Hercegovine u Međunarodnoj uniji za telekomunikacije a svečano uručenje će se obaviti 29.12.2012.godine u Sarajevu.

Na prijemu su uručene i zahvalnice radio kluba Općini Cazin i načelniku Općine Ogrešević Nerminu za doprinos i zasluge u postignutim rezultatima radio kluba "Una" E71ASM Cazin u proteklom periodu.

Zahvaljujemo se RTV Cazin koja je medijski popratila ovaj događaj a video prilog ćemo nakon objave na RTV Cazin linkovati na našu web stranicu.